In het laatste weekend van januari vond in Terneuzen de Open Nederlandse Masterkampioenschappen plaats.

KampioenenMasters2012

KampioenenMasters2012

Op de vrijdag stonden er twee estafettes op het programma, de 4*200 meter vrije slag en de 4*100 meter wisselslag, gemengd. Als eerste stond de 4*200 vrije slag op het programma. De spits werd hierbij afgebeten door Suzanne Lange die een prima tussentijd van 2.13,79 op de klokken liet verschijnen. Hierna moest Joan Mulder aantreden. Hij had deze week speciaal getraind omdat hij als vervanger moest aantreden. Hij was voor de start zichtbaar gespannen, maar wist alsnog een prima tijd te zwemmen. Helaas lagen ze hierna wel op de derde plaats. Als derde moest Sigrid Dogger in het water. Zij wist een gedeelte van de achterstand in te lopen, maar nog niet voldoende voor de overwinning. Als laatste ging Dennis de Groot van start. Bewust was gekozen voor deze volgorde zodat er als laatste een snelle zwemmer een mogelijke achterstand nog kon inlopen. De concurrenten hadden gekozen voor een andere aanpak waarbij zij als laatste een langzamere zwemmer lieten starten. Na een zeer spannende laatste 200 meter bleek dat Dennis als eerste kon aantikken in een nieuw Nederlands Masterrecord. De vreugde was enorm gezien de tegenslag in de laatste week van de voorbereiding.

Later werd ook nog de 4*100 meter wisselslag gezwommen. Het was goed te zien dat de spanning nu verdwenen was. Het team stond als 4e geplaatst, maar door ijzersterk zwemmen van alle 4 de zwemmers werd toch het podium nog bereikt, een derde plaats in een nieuw scherm clubrecord van 4.48,83.

Individueel werd er gezwommen door Sigrid Dogger en Judith Cromjongh. Sigrid wist op de 800 meter vrije slag een prima 4e plaats te behalen in een persoonlijk record van 10.16,78. Judith wist, zeer tegen de verwachting in, haar eigen persoonlijke Nederlandse Record nog scherper te stellen. Nu in 2.39,79. Uiteraard werd ze, met deze tijd, eerste.

Op de zaterdag was er als toetje alleen nog voor Judith en Sigrid de 100 meter rugslag. Judith wist haar titel op deze afstand te prolongeren. Sigrid wist in een zeer spannende race helaas net geen medaille te pakken, ze was 0,05 seconden te laat voor de derde plaats, maar wel in een prima tijd.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.