Ik Zwem Beter!

IkZwemBeter 20120328

Na 8 weken goed oefenen hebben acht kinderen hun eerste ‘Ik Zwem Beter!’ certificaat gehaald. Tijdens ‘Ik Zwem Beter!’ maken kinderen tussen de 6 en de 12 jaar kennis met de diverse takken van de zwemsport, zoals wedstrijd zwemmen en waterpolo. De aanpak binnen deze groep is gebaseerd op het vernieuwde Sterrenplan van de KNZB. Zwemclub de Zwoer is hier sinds dit jaar mee gestart. Elk jaar kunnen de kinderen vier certificaten halen.

Het certificaat stond deze periode in het teken van ‘Ik sport samen met anderen’. De kinderen hebben geleerd om naast elkaar te zwemmen, elkaar te volgen tijdens het zwemmen, met elkaar over te gooien in het water en met elkaar een estafette te zwemmen. Ook het naar elkaar kijken en tips geven was een belangrijk aspect.

Het voornaamste doel van ‘Ik Zwem Beter!’ is de kinderen op een leuke speelse manier te laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn binnen de zwemsport. Hierbij staan plezier en enthousiasme voorop.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer mee zwemmen op woensdagmiddag van 17.30 tot 18.30 in Zwembad Laco sportcentrum de Zwoer in Driebergen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dezwoer.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.