Estafettes van de Zwoer winnen goud op ONMK

3842425

Het afgelopen weekend deden zes zwemmers van de Zwoer mee aan de Open Nederlandse Masterkampioenschappen in Papendrecht. De zes jongelingen, allen uitkomend in de leeftijdscategorie 20+ hadden vooral voor ogen om tijdens de diverse estafettes goed te presteren. Ook omdat hier de meeste kansen lagen.

En dat bleek ook te kloppen de zes zwemmers, Auke Koops, Matthijs Mulder, Pieter Ytsma, Sven Dogger, Suzanne Lange en Sigrid Dogger wisten, in verschillende snelle samenstellingen tweemaal goud en tweemaal zilver te winnen. Goud werd gewonnen op de gemengde afstanden, 2 jongens en 2 meisjes. Op de zaterdag wisten Pieter, Sven, Suzanne en Sigrid de 4×50 meter wisselslag (rug, school, vlinder en vrij) te winnen. Daarnaast wisten de vier jongens, Auke, Matthijs, Pieter en Sven zilver te halen op de 4×100 meter vrij. Ook individueel was er zaterdag eremetaal. Sigrid Dogger wist een uitstekende tweede plaats te halen op de 200 meter rugslag.

Op de zondag waren de verwachtingen ook hoog gespannen. Het gemengde team wilde een gooi doen naar het NR op de 4×50 meter vrije slag. Uiteindelijk lukte dit net niet, ze kwamen 0,17 seconden tekort. Toch was er wel goud voor Sven, Sigrid, Suzanne en Auke. Eerder op de dag was er ook zilver voor de jongens geweest op de 4×100 wisselslag. Tussendoor wist Sven nog een zilveren medaille te halen op de 50 meter vrije slag.

Naast alle medailles sneuvelden er in het weekend ook acht overall clubrecords van de Zwoer, naast diverse persoonlijke records.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.