Zwemmers van de Zwoer excelleren op ONMK in Eindhoven

 

In het weekend van 7 en 8 mei 2016 vonden de Open Nederlandse Master Kampioenschappen zwemmen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Ook van Z&PC de Zwoer deden hier weer een aantal zwemmers aan mee. Uiteraard de bekende Masters Judith Dogger-Cromjongh en Paul van der Voort, maar ook een 6 tal jongere ouderen. Deze laatsten kwamen allemaal uit in de categorie 20+.

Paul wist in zijn wedstrijden verdienstelijk een derde plaats te halen op de 400 wisselslag bij de heren 50+. Judith was echter met veel ambitie naar Eindhoven afgereisd. Ze wilde haar Nederlandse records op de 200 rug en de 100 rug, die ze vorig jaar in het zelfde zwembad had gezwommen, in de leeftijdscategorie 50+ verbeteren. En dit lukte. Op de 100 rug wist ze het record met een paar tienden van seconden te verbeteren en op de 200 rugslag zelfs met een volle seconde. De vele trainingsarbeid die hiervoor was gedaan wierp duidelijk zijn vruchten af.
Bij de jongeren wisten ze individueel net geen medaille te winnen. Zowel Suzanne Lange als ook Pieter Ytsma werden één keer vierde. Wel wist Sigrid Dogger op de 100 rug het clubrecord van haar zelf te verbeteren. Dit leverde echter geen medaille op.

Dit werd echter meer dan goed gemaakt in de diverse estafettes die door de 6 jongeren werden gezwommen. In verschillende samenstellingen wisten deze 6 kanjers 2 gouden en 2 zilveren medailles te scoren. Op de 4*100 wisselslag gemengd wisten Pieter, Suzanne, Matthijs Mulder en Sigrid Dogger een mooie tweede plaats te halen, waarbij Pieter nog wel even het clubrecord op de 100 rug wist te verbeteren.

Op de 4*50 wisselslag heren wisten Pieter, Matthijs, Sven Dogger en Auke Koops met een tijd van 1.58.06 een tweede plaats te behalen. Als estafetteteam was die een mooi nieuw clubrecord, ook hier wist Pieter nog een individueel clubrecord te verbeteren, die van de 50 meter rugslag.

Amersfoorter Fred Stam legde hun zilveren prestatie op video vast. De gouden wedstrijden werden echter bewaard tot het laatst. Als eerste werd de 4*100 vrije slag gemengd door Pieter, Suzanne, Sigrid en Auke winnend afgesloten.

Daarna moesten de heren nog de 4*50 vrije slag zwemmen. Hierbij zwommen alle vier de heren iets boven de 25 seconden wat een winnende tijd opleverde van 1.42.21. Ruim 4 seconden sneller dan de inschrijftijd en een nieuw clubrecord. Als startzwemmer wist Sven Dogger ook nog het Clubrecord te verbeteren. Hij zette 25.26 op de klokken.
Al met al een zeer geslaagd toernooi voor de zwemmers van de Zwoer. Uiteraard komen deze prestaties niet alleen op naam van de zwemmers, maar ook op naam van de trainers.

2016mei08 masters ONMK Eindhoven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.