Estafette-team De Zwoer genomineerd voor Sportploeg van het jaar!

Samen met het Heuvelrug Sport Initiatief organiseert het gemeentebestuur Utrechtse Heuvelrug jaarlijks het Sportgala. Een evenement dat bedoeld is om sporters of sportteams die bijzondere prestaties hebben geleverd in het zonnetje te zetten. Van de 9 voorgedragen sportploegen zijn er 3 genomineerd, waaronder het masters-team van De Zwoer!

master-sporters-de-zwoer-ned-master-kampioenschap

Zes toppers

Al vele jaren zwemmen Pieter, Matthijs, Auke, Sven, Sigrid en Suzanne op nationaal niveau. Hiervoor hebben zij al heel wat trainingsuren achter de rug. Allemaal zwemmen ze al vanaf zeer jeugdige leeftijd en onder de bezielende begeleiding van de hoofdtrainer en andere trainers. Gemiddeld trainden zij wel 10 uur per week. Natuurlijk is het niet alleen belangrijk om hard te trainen, voor deze zwemmers is het ook van groot belang dat zij plezier hebben in het zwemmen en dat de trainingen en wedstrijden leuk en gezellig zijn. Ze zijn dan ook hecht en hebben altijd veel lol met elkaar. Dit proberen wij als zwemvereniging zeker ook te stimuleren.

Als team gaan deze zes toppers daarom gaan elk jaar naar de Nationale Master Kampioenschappen en zwemmen  in verschillende combinaties mee met de estafettes. Als voorbereiding op  deze belangrijke kampioenschappen wordt er een tandje bijgezet en wordt alles uit de kast gehaald om een fantastische prestatie te leveren. Zo wordt er extra getraind op bijvoorbeeld overnames in de estafette en op snelle finishes.

Bijna een Nederlands record

Op de Nederlandse Master kampioenschappen in 2016 werd hun harde werk terecht beloond met 4 gouden en 4 zilveren medailles . Op slechts 0.17 seconde na zwommen zij net geen nieuw Nederlands record! Een ontzettend goede prestatie. Mede daarom is dit super-gezellige, sportieve en energieke team dan ook genomineerd als sportploeg van het jaar.

Als relatief kleine club zijn wij ontzettend trots dat wij zulke goede zwemmers hebben en willen iedereen daarom aanmoedigen om digitaal te gaan stemmen op ons team! De uitslag wordt voor 50% bepaald door de stemmen van inwoners en voor 50% door een jury bestaande uit voorzitters van de sportverenigingen, raadsleden en directeuren van de basisscholen.

Meteen even doen: stemmen!

Dus laat van je horen! Ga voor donderdag 26 januari naar https://nl.surveymonkey.com/r/HSKQPRP  breng bij “Sportploeg van het jaar“ je stem uit op onze Zwoer-zwemmers.

De bekendmaking en uitreiking van de Sportprijzen 2016 zal gebeuren tijdens het feestelijke Sportgala op vrijdagavond 3 februari in Cultureel Centrum de Binder in Leersum.

Heb je zin om een deel van deze ploeg in actie te zien? Amersfoorter meeschrijver Fred Stam filmde de zilveren prestatie van de 4 mannen op 4 x 50m wisselslag: https://www.youtube.com/watch?v=mNYca3ywKIk

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.