Goede resultaten behaald op de Heuvelrug wedstrijd

Acht zwemverenigingen uit de regio namen zaterdag deel aan de tweede van vier wedstrijden uit het Laco Heuvelrugcircuit. Een sportieve ontmoeting van bijna 200 zwemmers: van de organiserende zwemvereniging De Zwoer, van zwemclub Woestduin uit Doorn, ZV Hoogland uit Amersfoort, De Haaien uit Leusden, De Duinkikkers uit Soest, ZPC Amersfoort, IJZ&PC uit IJsselstein en De Watervlo uit Woerden.

In het Laco sportcentrum in Driebergen werd er niet alleen gestreden om de individuele medailles, maar ook om de bekers die voor 3 verenigingen aan het eind van het circuit te winnen zijn.

Al meer dan 10 jaar organiseren Jan en Judith Dogger van zwemvereniging De Zwoer dit circuit. Langs de rand van het bad zorgden ze voor 30 officials, herkenbaar aan hun witte kleding, stopwatch en A4-klembord met startlijsten. Daarnaast wisten ze zich gesteund door Laco, door trainers en door de ouders van Zwoer-zwemmers voor diverse hand-en spandiensten die zo’n organisatie vraagt.

Van de Zwoer-zwemmers wisten velen hun persoonlijke records te breken. Dat is extra motiverend. Ifra, Charlotte, Marcus, Yasmijn, Tim, Nathalie, Herm, Janna, Jaap, Gia Hân, Sterre en Sven verbeterden hun tijden. En Maud liet zelfs een verbetering van 130% zien op haar 100 m rugslag. Dat geeft vleugels!

Juriaan, die pas een paar maanden (!) traint, zette op 100m rugslag 1:29:86 neer en op 50m schoolslag 51:23. Heel goed voor zijn leeftijdscategorie!

Heuvelrug

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.