Nieuwsbericht: Hulst hield De Zwoer boven water

Vandaag, op 4 mei 2017, is er een leuk artikel verschenen in onze lokale krant (De Kaap) over Steven Hulst, onze hoofdtrainer. Zie hieronder het artikel.

 

Pieken en dalen maakte Steven Hulst mee bij zwemvereniging De Zwoer, maar altijd overwon de liefde voor de sport. Zelfs toen niemand meer leek te geloven in het voortbestaan van de vereniging, was het Hulst die de schouders eronder zetten. Het wist het hoofd boven water te houden en daardoor staat hij nog elke keer met een lach langs het zwembad. 

Als kleine jongen was de inmiddels 47-jarige Hulst al een energiebom en daarom besloot hij van voetbal af te gaan. Er werden te vaak wedstrijden of trainingen afgelast en daardoor bleek de sport niets voor hem. ,,Ik moest trainen, want anders was ik thuis een stuiterbal. Voetbal viel dus af en via een kennis kwam ik bij zwemmen. Dat is binnen en gaat altijd door.”

Eigenlijk was de inwoner van Driebergen een laatbloeier, want zijn leeftijd was op dat moment veertien. Waar hij ook vroeg bij was, is met zijn functies binnen De Zwoer. ,,Al vrij snel was ik trainer en rond mijn 27ste kwam ik zelfs in het bestuur terecht.”

PLEZIER Eerlijk is eerlijk; het gebeurde noodgedwongen. De Zwoer leek door een leegloop kopje onder te gaan en dat liet Hulst niet gebeuren. Samen met Den Ouden trok men de kar en vormde het een bestuur van twee personen. Dit hield het enkele jaren vol, waarna hun strijd werd beloond. ,,Er kwamen meer leden bij en een grote groep ouders raakte betrokken bij de vereniging. Vanaf dat moment, we hebben het nu over 2002, werd de stijgende lijn weer ingezet.”

Tijdens zijn bestuurlijke functies, waaronder het voorzitterschap, bleef Hulst ook trainingen geven. ,,Dat ging een hele lange tijd goed, tot het allemaal wat veel werd. Ik heb ook nog een fulltime baan en een gezin.”

Daarom besloot hij de voorzitterspet af te zetten en zich te focussen op het trainen en begeleiden van talenten. ,,De club was groeiende en ik merkte dat ik meer trainer was dan bestuurder. Ik behaalde al mijn papieren en kreeg steeds meer plezier in het training geven. Nog altijd doe ik het met veel plezier.”

TOEKOMST In al die jaren was er echter wel een keer een uitstapje naar AZ&PC, maar al na één jaar kwam hij weer terug naar zijn oude liefde. Een keuze waar hij tot op de dag van vandaag erg blij mee is. ,,In het verleden heb ik ook kansen gehad van de nationale bond, maar toen hapte ik niet toe. Ik zit hier op mijn plek en heb plezier in wat ik doe. Hier kan ik veel meer een trainer én coach zijn. Dat maakt het zo leuk, want als je de top wil bereiken komt er veel meer bij kijken dan alleen keihard trainen. Je moet in hun koppies komen en dat proces vind ik interessant.”

Zelf is Hulst inmiddels ook weer begonnen met zwemmen en dat doet hij twee keer per week. ,,Maar”, zegt hij snel. ,,Dat is lekker, maar nog leuker vind ik om de kinderen beter te maken. Samen een plan uitstippelen en het maximale eruit halen. Ik hoop dat nog jaren te kunnen doen. Ha, best vreemd eigenlijk. We hadden het er net nog over dat De Zwoer bijna niet meer bestond en nu praten we over de toekomst.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.