Bijzondere weken voor jonge zwemmertjes van Zwemclub De Zwoer

Bij “Ik Zwem Beter”-trainingen van Zwemclub De Zwoer zwemmen kinderen die net hun zwemdiploma hebben. Spelenderwijs vergroten ze daar hun conditie en verfijnen ze hun techniek. In de afgelopen 8 weken was het thema bij hun trainingen “Ik zwem wedstrijden”. Alle slagen kwamen aan bod, plus het starten, de keerpunten en alles wat met echt wedstrijdzwemmen te maken heeft. Bij het afzwemmoment lieten alle zwemmers zien hoeveel ze hebben geleerd.

Echte wedstrijden tegen andere zwemverenigingen

Het sloot heel mooi aan bij het nieuwe onderdeel dat aangeboden wordt aan de Ik Zwem Beter-zwemmers. Bij “Vallei 25”- wedstrijden in Veenendaal worden alle zwemslagen gezwommen in 25 meter. Een mooie, laagdrempelige kans om ervaring op te doen en tegen andere jonge zwemmertjes te strijden.

Op 17 juni zwommen de jongste zwemmers van De Zwoer hun laatste Vallei 25-wedstrijd van dit seizoen. Voor Floris was het zijn eerste wedstrijd. Hij vond het spannend maar ontzettend leuk. Floris en ook Jeffrey, Jenna, Ifra en Janna zwommen super, met mooie verbeteringen van hun tijden. Zie onze Ik Zwem Beter pagina voor een mooie foto compilatie van deze eerste wedstrijd.

Afsluiting seizoen

Bij de laatste training van dit zwemseizoen mochten de zwemmers hun vriendje of vriendinnetje meenemen. Dat gebeurde zo enthousiast dat er maar liefst 35 zwemmers in het water lagen! Ze genoten onder andere van een fanatieke vrije slag-estafette en een ludieke opblaasfiguren-estafette.

Heb je ook net je A- of B-diploma?

Kinderen van 6 – 10 jaar  ontdekken bij “Ik zwem beter” van zwemclub De Zwoer op een speelse manier allerlei takken van de zwemsport, zoals wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en schoonspringen. Een leuke manier om het zwemmen te blijven oefenen en in conditie te blijven. Gratis introductielessen IZB vanaf 6 september op woensdagen van 17.30 – 18.30 uur.

Zwemtrainingen van de zwemvereniging

De wedstrijdzwemmers (vanaf ca. 6 jaar) trainen op maandag, dinsdag en donderdag  van 18.15-19.15 uur. Daarnaast is er een Masters-programma voor 20-plussers die actief willen blijven. Ook triatleten houden hier hun vorm op peil.

Informeer naar alle mogelijkheden via info@dezwoer.nl  Trainingen starten in de week van 4 september.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.