Z&PC de Zwoer presteert goed in Duitsland

Afgelopen weekend heeft Zwemvereniging de Zwoer weer meegedaan aan het sterk bezette toernooi in Herford. De vereniging gaat hier al jaren naar toe en haalt daar altijd wisselende resultaten. Dit jaar waren er niet alleen een aantal wedstrijdzwemmers die meededen, maar ook een aantal ouders die bij de vereniging zwemmen als master / triatleet. Op zich een prima uitdaging, maar na afloop was toch de conclusie dat niet alleen wedstrijdzwemmen iets anders is, maar ook het respect voor wat hun kinderen presteren werd hierdoor vergroot. Ook de trainer, Steven Hulst wilde na 30!!! jaar wel een keer weer meedoen met de wedstrijd zelf. Hij beperkte zich tot de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Op deze laatste afstand wist hij nog een prima 7e plaats te halen. De zwemmers zelf haalden wisselende resultaten. Veel persoonlijke records en ook nog een aantal medailles. Zo wist Mijke Bergkotte een prima 3e plaats te behalen op de 50 meter schoolslag en ook Juno de Roos wist een bronzen medaille te winnen. Dit op de 50 meter vlinderslag. In een veld met ook veel Poolse deelnemers een prima uitslag.

Daarnaast waren ook de oudgedienden van de partij. Hun specialiteit, de rugslag, was wederom het sterkste wapen. Moeder en dochter, Judith Cromjongh en Sigrid Dogger wisten de eer van de vereniging hoog te houden. Op de 50 rugslag wist Sigrid zilver te halen, evenals op de 100 meter rugslag. Het klapstuk was echter de 200 meter rugslag. Hierop wist Sigrid het goud te behalen, net voor Judith die beslag legde op de zilveren medaille. Een mooie ‘familiestrijd’.

Al met al een zeer geslaagd weekend.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.