Scholierenzwemtoernooi 2018 bij Z&PC de Zwoer

Afgelopen zaterdag 10 november vond voor de 11e keer het scholierenzwemtoernooi plaats in het LACO Zwembad de Zwoer. Z&PC De Zwoer organiseerde dit zwemfestijn voor alle basisscholen uit Driebergen in samenwerking met Laco de Zwoer, en bedankt ze voor hun gastvrijheid, en we bedanken Supermarkt Jumbo voor het verzorgen van de broodjes en drinken voor de vrijwilligers.

In de weken voor het zwemfestijn konden de deelnemende zwemmers extra ervaringen opdoen tijdens de speciale trainingen. De trainers en vrijwilligers van de zwemclub gaven hen tips over start, keerpunt en techniek ‘onderweg’.

150 kinderen van de basisscholen uit groep 3 tot en met groep 8 zwommen een individuele afstand en/of een estafette om zo punten voor hun school te verdienen. Maar ook konden de zwemmers zelf een prijsje verdienen door als eerste aan te tikken in hun serie. De bad eendjes die de zwemmers konden winnen werden met veel gekwek gekwaak in ontvangst genomen. Esmee Willemse en Juno de Roos hebben een bestaande tijd in de recordlijst voor gr 3 en 5 verbeterd.

Nadat alle afstanden gezwommen waren en in het juryhok druk alle tijden werden verwerkt voor de uitslag, gingen de ouders en leerkrachten de onderlinge strijd aan. Wat een mooi zwemfestijn om dit maal alle kinderen zo enthousiast te zien en hun ouders of leerkracht luid aan te moedigen!

De uitslag… overduidelijk… met kop en schouders mocht De Kring voor de 4e maal op rij de nieuwe wisselbeker in ontvangst nemen. De 2e plaats was voor de Coolsma en de 3e plaats voor de Zonheuvel.

Ben je na dit zwemfestijn enthousiast geworden en wil je ook zwemmen. Dat kan!

Wat bied zwemvereniging de Zwoer!!

Voor kinderen vanaf 6 jaar hebben we Ik zwem beter, de kinderen leren daar op een speelse manier plezier te hebben in het water. Ik zwem beter is gebaseerd op het sterrenplan van de KNZB. Er zijn 4 modules per jaar en om de 8 weken is er een afzwem moment waarbij de kinderen ook een diploma krijgen.

Voor kinderen die daar weer te oud of te sterk voor zijn en graag wedstrijden erbij willen gaan zwemmen hebben we natuurlijk het wedstrijdzwemmen, waar getraind word op techniek, conditie en uithoudingsvermogen. Dit doe je om afstanden langer vol te kunnen houden en natuurlijk sneller te gaan zwemmen. Wat weer ten goede komt in de wedstrijden die je na overleg met je trainer zal gaan zwemmen. Kom dan eens mee trainingen bij zwemvereniging de Zwoer!

Ben je 20 jaar of ouder? Dan hebben we op de woensdag het masterzwemmen. Ieder kan op zijn eigen niveau een uur trainen of baantjes zwemmen. Je hoeft daarvoor geen doorgewinterde zwemmer te zijn, maar dat mag natuurlijk wel.

Wanneer vinden de training plaats bij zwemvereniging de Zwoer!

  • Ik zwem beter training zijn op: woensdag van 17.30 tot 18.30 uur en 18.00 tot 19.00 uur.
  • Wedstrijdzwemmen is op: maandag, dinsdag en donderdag van 18.15 tot 19.15 uur
  • Masterzwemmers is op: woensdag van 18.30 tot 19.30 uur

Zwemclub de Zwoer zwemt in zwembad Laco op de Schellingerlaan 20 in Driebergen. Voor meer informatie of aanmelden om gebruikt te maken van de 4x gratis proeflessen kunt u een mailtje sturen naar info@dezwoer.nl of kijk op onze website www.dezwoer.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.