Een fractie van een seconde

Soms gaat het echt om een fractie van een seconde…
In 2017 was de documantaire film ‘0,03 seconde’ in de Nederlandse bioscopen te zien. Hierin volgt documentaire maakster Suzanne Raes de Nederlandse zwemploeg voor en tijdens de bewuste zomerspelen van 2016. Hierin laat zij zien wat zo’n klein verschil voor zwemmers kan betekenen.

Afgelopen weekend heeft Rosalie Reef van Zwem- en Poloclub de Zwoer zelf mogen ervaren wat een fractie van een seconde kan betekenen. In Leiden werd de Speedo Jaargang finale gezwommen. Een evenement waarbij de 18 beste minioren strijden om de titel beste zwemmer/zwemster van Nederland. Vanuit Z&PC de Zwoer heeft Rosalie hier vijf verschillende afstanden en/of zwemslagen mogen zwemmen. De 100 meter vlinderslag, schoolslag, vrije slag en wisselslag waren goed voor een mooie pr, maar leverde -veelal op een fractie van een seconde- net geen podiumplaats op. Op de 50 meter vrije slag wist ze gelukkig veel goed te maken en ging dan ook met een prachtige gouden plak naar huis!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.