Scholieren Zwemtoernooi 2023 groot succes

Na een paar jaar pauze, mochten we eindelijk weer! Afgelopen zaterdag 26 maart vond het Driebergse Scholierenzwemtoernooi plaats in het LACO Zwembad de Zwoer. Z&PC De Zwoer organiseerde dit zwemfestijn voor alle basisscholen uit Driebergen in samenwerking met Laco de Zwoer, en bedankt ze voor hun gastvrijheid.

120 kinderen van de basisscholen uit groep 3 tot en met groep 8 zwommen een individuele afstand en/of een estafette om zo punten voor hun school te verdienen. Nadat alle afstanden gezwommen waren en in het juryhok druk alle tijden werden verwerkt voor de uitslag, gingen de ouders en leerkrachten de onderlinge strijd aan. Daarna was er tijd om met z’n allen het zwembad in te duiken, wat een feest!

De uitslag… na een ontzettend spannende nek-aan-nek race… mocht de Dolfijn de wisselbeker in ontvangst nemen. De 2e plaats was voor de Vuurvogel en de 3e plaats voor de Kring.

Ben je na dit zwemfestijn enthousiast geworden en wil je ook zwemmen. Dat kan!

Wat biedt zwemvereniging de Zwoer?

Voor kinderen vanaf 6 jaar hebben we Ik zwem beter, de kinderen leren daar op een speelse manier plezier te hebben in het water. Ik zwem beter is gebaseerd op het sterrenplan van de KNZB. Er zijn 4 modules per jaar en om de 8 weken is er een afzwem moment waarbij de kinderen ook een diploma krijgen.

Voor kinderen die daar weer te oud of te sterk voor zijn en graag wedstrijden erbij willen gaan zwemmen hebben we natuurlijk het wedstrijdzwemmen, waar getraind word op techniek, conditie en uithoudingsvermogen. Dit doe je om afstanden langer vol te kunnen houden en natuurlijk sneller te gaan zwemmen. Wat weer ten goede komt in de wedstrijden die je na overleg met je trainer zal gaan zwemmen. Kom dan eens mee trainingen bij zwemvereniging de Zwoer!

Ben je 20 jaar of ouder? Dan hebben we op de woensdag het masterzwemmen. Ieder kan op zijn eigen niveau een uur trainen of baantjes zwemmen. Je hoeft daarvoor geen doorgewinterde zwemmer te zijn, maar dat mag natuurlijk wel.

Wanneer vinden de training plaats bij zwemvereniging de Zwoer!

  • Ik zwem beter training zijn op: woensdag van 17.30 tot 18.30 uur.
  • Wedstrijdzwemmen is op: maandag, dinsdag en donderdag van 18.15 tot 19.30 uur
  • Masterzwemmers is op: woensdag van 18.30 tot 19.30 uur

Zwemclub de Zwoer zwemt in zwembad Laco op de Schellingerlaan 20 in Driebergen. Voor meer informatie of aanmelden om gebruikt te maken van de 3x gratis proeflessen kunt u een mailtje sturen naar info@dezwoer.nl . We kijken uit naar je komst!

Reacties zijn gesloten.