Masters

Master- en triatlonzwemmen
De groep master- en triatlonzwemmers is een logisch vervolg op het recreatief zwemmen voor de jeugd. De groep staat open voor iedereen die een A-diploma heeft en graag nieuwe dingen wil leren.
We trainen intensief op diverse slagen, vrije slag, rugslag, schoolslag en voor de diehards de vlinderslag. Ook wordt aandacht besteed aan het verhogen/in stand houden van de conditie.
De trainingstijden zijn op woensdag van 18.30 tot 19.30 uur

Maar wat is Masterzwemmen :

Masterszwemmen is zwemmen voor 20-plussers. Lid worden van een zwemvereniging maakt dat gemakkelijker. Vooral wanneer die vereniging uren beschikbaar heeft voor het Masterszwemmen. Zwemmen bij een vereniging geeft meer voldoening dan wanneer je “zo maar” af en toe wat baantjes trekt. Het brengt regelmaat in de gang naar het zwembad en door deskundige begeleiding wordt de zwemtechniek verbeterd. Verder doe je sociale contacten op met mensen die dezelfde interesse hebben. Het Masterszwemmen heeft in Nederland duizenden beoefenaars van 20 jaar tot 90 jaar en zelfs nog ouder!

Er zijn Masters die alleen voor het verbeteren van hun conditie wekelijks één of meerdere keren zwemmen. Er zijn echter ook Masters die meer willen. Zij willen hun vooruitgang wel eens testen. Dat kan tijdens speciaal voor Masters georganiseerde wedstrijden. Er zijn heel veel evenementen op regionaal, nationaal, Europees en zelfs wereldniveau. Daarbij worden afstanden gezwommen van 50 meter tot 5 kilometer. Als Master zwem je tegen leeftijdgenoten.
De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsgroepen van vijf jaar 20-24, 25-29, 30-34 enz.

Iedereen kan meedoen, ook al heb je in je jeugd nooit aan wedstrijdzwemmen gedaan. Voor de meeste wedstrijden zijn er geen beperkingen, zoals limiettijden. Immers, het internationale Mastersmotto is: fitness, friendship and understanding. Overigens zijn er ook Mastersdisciplines in Waterpolo, Schoonspringen, Synchroonzwemmen en Open Water Zwemmen.

Kijk voor verdere informatie op de website van de KNZB of de zwemkroniek.

Reacties zijn gesloten.