Programma

Tijdens het scholierenzwemtoernooi worden er zowel individuele wedstrijden als estafettes gezwommen.

Uitgangspunten/regels/afspraken

  • Jongens en meisjes zwemmen apart.
  • Deelnemers mogen zelf kiezen welke zwemslag ze zwemmen.
  • De leerlingen van de groepen 3 tot en met 6 zwemmen 25 meter.
  • Groep 7 en 8 zwemmen 50 meter, oftewel 2 baantjes.
  • De snelste jongen en het snelste meisje van iedere groep verdienen punten voor hun school.

Nadat groep 3 en 4 individueel gezwommen hebben zal de estafette van groep 3 en 4 starten. Dan is groep 5 en 6 aan de beurt. Nadat zij individueel gezwommen hebben zal de estafette groep 5 en 6 starten. Dan is groep 7 en 8 aan de beurt. Nadat zij individueel gezwommen hebben zal de estafette groep 7 en 8 starten.

Estafette
We handhaven het onderstaand format voor de estafettes. Hierdoor hebben ook de allerjongsten een eerlijke kans om punten voor hun school te verdienen.

Iedere school stelt drie estafetteploegen samen van ieder vier zwemmers of zwemsters.

  • De eerste ploeg bestaat uit 4 leerlingen van groep 3 en 4, de tweede uit 4 leerlingen van groep 5 en 6 en de derde ploeg uit 4 leerlingen van groep 7 en 8.
  • De samenstelling van de ploegen is verder vrij en mag uit een mix van jongens en meisjes bestaan of uit alleen jongens of alleen meisjes.¬†Hierdoor kan iedere school in totaal 12 leerlingen mee laten doen aan de estafettes.
  • De afstand is 4 x 25 meter.

Met de estafettes verdienen de leerlingen dubbele punten voor hun school en daarmee telt de estafette dus extra zwaar mee. Hierdoor kan de uitslag nog helemaal veranderen en blijft het spannend tot het eind!

Ouders en leerkrachten
Ook dit jaar mogen de ouders en leerkrachten weer meedoen met de 50 meter sprinten. Deelname aan deze wedstrijd is alleen voor de eer en telt niet mee voor het klassement! Ouders mogen komen trainen bij de Masters groep. Op woensdag in oktober en november van 18.30 uur tot 19.30 zijn jullie van harte welkom. Hier zijn geen kosten aan verbonden en je mag zo vaak komen trainen dat nodig is.

Prijsuitreiking
Na alle wedstrijden wordt de einduitslag bekend gemaakt en krijgt de school met de meeste punten de wisselbokaal. De eerste drie scholen ontvangen tevens een beker. Iedere deelnemer ontvangt tevens een persoonlijke oorkonde met daarop de tijd welke hij/zij heeft gezwommen.

Vrij zwemmen
Na de prijsuitreiking is er nog kort gelegenheid om vrij te zwemmen. Instrueer de zwemmers en let als ploegleiders goed op dat de kinderen niet op een zwemmer springen of elkaar vanaf de kant in het zwembad duwen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.