Wedstrijdzwemmen

Welkom bij de Wedstrijdafdeling van Z&PC de Zwoer!

Bij onze zwemclub staan het plezier in het zwemmen en een goede en sportieve sfeer voorop. Zwemmers, van welke leeftijd ook, moeten het zelf leuk vinden om te trainen en hard te zwemmen bij de wedstrijden en natuurlijk zullen de trainers iedereen zoveel mogelijk motiveren.

We hebben als vereniging al vele goede zwemmers “afgeleverd”; we kunnen ook zeggen dat we een combinatie kunnen bieden van presteren en plezier hebben, omdat we denken dat het één niet zonder het ander gaat. Of je nu veel of niet zo veel talent hebt, of je hard zwemt of (nog) niet zo hard, dat maakt ons niet zoveel uit, zolang je het naar je zin hebt en je je inzet. Dat kan alleen als je iedere training komt en ook zoveel mogelijk aan de wedstrijden meedoet.

Bij de wedstrijdgroepen train je om het beste uit je zelf te halen. Om optimaal te presteren in de wedstrijden wordt tijdens de trainingen veel aandacht besteed aan techniek, coördinatie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

Wedstrijdgroepen

Z&PC De Zwoer kent de volgende wedstrijdgroepen:

6 tot 12 jaar: Minioren
De jongens en meisjes tot 12 jaar trainen twee of drie keer per week (maandag, dinsdag en donderdag 18.15u -19.15u) en doen mee aan de Miniorenwedstrijden (voor wedstrijdzwemmers tot 12 jaar), de ASAF challenge, de Kikkersprint en de competitiewedstrijden van de KNZB, totaal ongeveer 10-15 keer per jaar op zaterdag. Vanaf hun 9e jaar kunnen ze ook meedoen met de Heuvelrugwedstrijden.

12 tot 18+: Junioren, jeugd en senioren – Coördinatie: Steven Hulst
De wedstrijdzwemmers vanaf 12 jaar worden per baan ingedeeld naar ervaring en snelheid. Zij trainen maximaal vier keer per week (maandag t/m donderdag van 18.15u – 19.45u) en zijn de trekkers van de wedstrijdafdeling. Voor deze groep zijn er nog veel andere wedstrijden. Je wordt daarvoor uitgenodigd in overleg met Steven.

Meer informatie kunt u vinden in het Infoboekje

Reacties zijn gesloten.